Onlineterapi

Vitale Psykologsenter tilbyr et fullverdig psykologtilbud til personer som ikke har mulighet for å komme til våre lokaler.

For å kunne ivareta psykologers plikt til å verne om våre klienters personlige opplysninger, benytter vi oss av et videokonferansesystem spesielt utviklet for kontakt mellom helsepersonell og mottakere av helsehjelp. Se www.visibacare.com for mer informasjon. Forskning viser at terapi via videokonferanse er like effektivt som ordinær kontorterapi, dette er også vår erfaring. Dersom du lurer på om samtaler via videokonferanse kan være noe for deg, ta kontakt med oss.

Slik logger du deg på videosamtalerommet dersom du allerede har inngått en timeavtale med en av våre psykologer:

1 Når din psykolog har registrert en avtale med deg inne i videosystemet, vil du få en invitasjon til samtalen via epost. Når det er tid for din samtale, kan du trykke på linken som følger med i denne invitasjonen (der det står «Gå til videobesøket ditt») for å komme direkte til innloggingsstedet. Alternativt kan du skrive inn denne linken i din nettleser:

https://no.visibacare.com/vitale/

Du må benytte Google Chrome eller Mozilla Firefox som nettleser for at videosamtalen skal fungere optimalt. Har du ikke disse nettleserne fra før, kan du enkelt og gratis laste dem ned. Gjør i så fall dette i forkant av avtalen din, slik at alt er klart når avtalen skal starte. Videomøtet kan utføres på PC/laptop eller smarttelefon, men foreløpig ikke på nettbrett. Vi anbefaler deg å benytte PC/laptop, dersom du har webkamera installert på denne.

2. For å logge deg inn i videosystemet, må du benytte BankId som identifisering. Både vanlig BankID og BankID for mobil kan benyttes. I perioder benyttes PIN-kode på sms som innloging i stedet for BankID, dette vil i så fall vises når du skal logge deg på.

3. Ved innlogging vil du bli bedt om å tillate at nettleseren får tilgang til kamera og mikrofon. Dette må du trykke «ja» til. Deretter vil du bes om å teste lyd og bilde. Bekreft at lyd og bilde er ok.

4. Når psykologen er klar til å starte samtalen, vil det komme opp et vindu der det står «Start besøk». Trykk på dette, og du kommer inn i samtalerommet.

5. For å forlate samtalerommet, trykker du på ikonet som inneholder en pil og en åpen dør. Etter at samtalen er avsluttet, vil du bli bedt om å vurdere opplevelsen. Disse dataene sendes anonymt til Visiba Care, og ikke til psykologen. Du kan velge å hoppe over dette steget.


NB! Det er svært viktig at du har en stabil internettforbindelse når du skal ha videosamtale med en av våre psykologer. Vitale psykologsenter kan ikke ta ansvar for eventuelle tekniske problemer som skyldes nettverksforstyrrelser eller feil på utstyr på din side av linjen. Sørg også for at du befinner deg i et lukket rom uten tilgang for uønskede tilhørere når du har videosamtale med en av våre psykologer, slik at din personlige informasjon er beskyttet.